Utilizare solutii de curatat aparate de muls

Aparatele de muls sunt esentiale in industria zootehnica, dar pentru a asigura o functionare eficienta si igienica, acestea trebuie curatate regulat. In acest articol, vom discuta un program de folosire a solutiilor de curatat pentru aparatele de muls.

Solutii de curatare

Peroxid Activ. Peroxan Activ

Dezinfectarea si igienizarea sunt aspecte fundamentale in orice sector al industriei alimentare, iar in domeniul prelucrarii laptelui, acestea devin si mai critice. Avand in vedere importanta igienei in aceasta industrie, prezentam astazi Peroxid Activ, un agent de curatare si dezinfectare de top pentru echipamentele de muls si tancurile de racire.

Peroxid Activ - La ce este nevoie?

Peroxid Activ este o solutie cu PH acid, bazata pe oxigen activ, conceputa pentru dezinfectarea si spalarea masinilor de muls si a tancurilor de racire. Aceasta este utilizata si pentru sanitizarea sistemelor de conducte si a tehnologiilor CIP (Cleaning-In-Place) in industria alimentara. Solutia este eficienta impotriva bacteriilor si fungilor, ceea ce o face esentiala pentru mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

Compozitia si Concentratia Peroxidului Activ

Peroxidul Activ contine peroxid de hidrogen 3%, acid fosforic, acid sulfuric, acid peracetic si apa. Se recomanda o concentratie de 0.5-3% pentru utilizare, ceea ce inseamna amestecarea a 500 ml - 3 L de peroxid activ cu 100 l de apa.

Cum se utilizeaza Peroxidul Activ?

Aplicarea Peroxidului Activ este un proces simplu in trei pasi:

Clatirea suprafetei sau a conductelor cu apa calduta, 35-40°C, pentru a indeparta impuritatile mari.

Realizarea dilutiei corespunzatoare de 0.5%-3% Peroxid Activ. In 100L apa se dizolva intre 500 ml si 3 L de Peroxid Activ si se lasa sa circule la 40-70ºC timp de 15-20 minute. Este important sa retineti ca, pentru conductele din polietilena, temperatura nu trebuie sa depaseasca 65ºC. Temperatura finala trebuie sa fie de minim 35ºC.

Clatirea bine cu apa potabila rece.

Pentru a obtine rezultate optime si a prelungi durata de viata a aparatelor de muls, recomandam un program de curatare care sa includa atat Peroxid Activ, cat si Diemolan Alcalic, o solutie concentrata de curatare pentru mulgatoare.

Depozitarea Peroxidului Activ

Peroxidul Activ vine in bidon de 5kg si este utilizat pentru dezinfectarea aparatelor de muls. In ceea ce priveste depozitarea, este esential sa pastrati Peroxidul Activ intr-un loc racoros si uscat, departe de lumina directa a soarelui. Asigurati-va ca ambalajul este intotdeauna inchis ermetic pentru a evita contaminarea si pierderea eficacitatii.

In concluzie, Peroxidul Activ este un aliat de incredere in lupta pentru mentinerea igienei in industria prelucrarii laptelui. Este usor de utilizat, eficient si poate contribui la prelungirea duratei de viata a echipamentelor dvs. Pentru a va asigura ca obtineti cel mai bun rezultat, utilizati-l in conformitate cu instructiunile si nu uitati de importanta clatirii finale cu apa potabila rece.r.

Peroxid Activ: Acesta este un agent de curatare cu proprietati dezinfectante. Este folosit in combinatie cu Diemolan Alcalic pentru a asigura o curatare si dezinfectare profunda.

Dibazic Activ. Diemolan Alcalic

In industria alimentara, curatarea si dezinfectarea reprezinta etape vitale in asigurarea sigurantei si calitatii produselor. Intr-o industrie unde igiena are o importanta primordiala, prezentam Diemolan Alcalic, o solutie concentrata folosita pentru a curata si dezinfecta salile de muls, echipamentele de muls si tehnologiile de curatare in loc (CIP).

Ce Este Diemolan Alcalic si la Ce este Nevoie?

Diemolan Alcalic este o solutie concentrata pe baza de clor activ, care se utilizeaza pentru a curata si dezinfecta echipamentele de muls si tehnologiile CIP din industria alimentara. Spectrul de actiune al Diemolan Alcalic include atat bacteriile cat si fungii, asigurand un mediu de lucru curat si sanatos.

Compozitia si Concentratia Diemolan Alcalic

Diemolan Alcalic este compus din hidroxid de potasiu, hidroxid de sodiu, hipoclorit de sodiu 3%, tripolifosfat de sodiu si apa. Se recomanda o concentratie de 0.5-1% pentru utilizare, ceea ce inseamna ca se amesteca 50-100ml de Diemolan Alcalic cu 10 l de apa.

Cum se Utilizeaza Diemolan Alcalic?

Aplicarea Diemolan Alcalic este un proces simplu in trei etape:

Clatirea suprafetei sau a conductelor cu apa calduta, la 35-40ºC, pentru a indeparta impuritatile mai mari.

Prepararea unei solutii de 0.5-1% Diemolan Alcalic. Se adauga 50-100ml de solutie in 10 l de apa, care se lasa sa circule la o temperatura de 40-70ºC timp de 15-20 minute. Pentru conductele de polietilena, temperatura nu trebuie sa depaseasca 65ºC. Temperatura finala trebuie sa fie minim 35ºC.

Clatirea cu abundenta cu apa potabila rece.

Pentru eficienta maxima, recomandam sa folositi Diemolan Alcalic in combinatie cu solutia de curatare a mulgatoarelor - Peroxid Activ, conform programului specificat.

Depozitarea Diemolan Alcalic

In ceea ce priveste depozitarea, este esential sa pastrati Diemolan Alcalic intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina directa a soarelui. Asigurati-va ca recipientul este intotdeauna bine inchis pentru a evita orice contaminare si pentru a mentine eficacitatea produsului.

In concluzie, Diemolan Alcalic este o solutie de curatare si dezinfectare eficienta, ideala pentru salile de muls si tehnologiile CIP din industria alimentara. Este usor de utilizat, eficient si contribuie la mentinerea unui mediu de lucru curat si sanatos. Pentru a va asigura ca obtineti cele mai bune rezultate, urmati instructiunile de utilizare si nu uitati de importanta clatirii finale cu apa potabila rece.

Program de folosire solutii de curatat aparate de muls

Industria alimentara, si in special productia lactata, impune standarde stricte de igiena. In centrul acestei activitati stau aparatele de muls, al caror proces de curatare si dezinfectare este de o importanta cruciala. Prezentam astfel un program de folosire a solutiilor de curatare a aparatelor de muls, structurat pe zilele saptamanii si pe sesiunile de muls - dimineata si seara.

Programul de curatare implica doua produse cheie, Diemolan Alcalic si Peroxid Activ, si combina eficienta lor pentru a asigura un proces de curatare complet si eficient.

Programul Saptamanal de Curatare

De la luni pana duminica, in fiecare dimineata, se efectueaza o spalare cu Diemolan Alcalic. Pentru sesiunile de muls de seara, avem un program alternant. In zilele de luni, miercuri si vineri se efectueaza o spalare cu Diemolan Alcalic si Peroxid Activ. In restul zilelor, se utilizeaza doar Diemolan Alcalic.

Aceasta structura repetitiva a programului asigura o curatare consecventa a aparatelor de muls, folosind solutiile atat individual, cat si in combinatie, pentru o dezinfectare maxima.

Etapele de Curatare Corecta pentru Aparate de Muls

Pentru o utilizare corecta a acestor solutii, sunt prezentate doua metode diferite de spalare, in functie de produsele utilizate:

Spalarea cu Diemolan Alcalic cuprinde urmatoarele etape:
  • Spalarea aparatului de muls cu 20 de litri de apa fierbinte
  • Spalarea aparatului de muls cu 20 de litri de apa fierbinte si 100 ml de Diemolan Alcalic (se repeta de doua ori)
  • Spalarea aparatului de muls cu 20 de litri de apa rece
Spalarea cu Diemolan Alcalic si Peroxid Activ include urmatoarele etape:
  • Spalarea aparatului de muls cu 20 de litri de apa fierbinte
  • Spalarea aparatului de muls cu 20 de litri de apa fierbinte si 100 ml de Diemolan Alcalic (se repeta de doua ori)
  • Spalarea aparatului de muls cu 20 de litri de apa rece
  • Spalarea aparatului de muls cu 20 de litri de apa fierbinte si 100 ml de Peroxid Activ (se repeta de doua ori)
  • Spalarea aparatului de muls cu 20 de litri de apa rece
Zilele săptămânii Dimineața Seara
Luni Spălare cu Diemolan Alcalic Spălare cu Diemolan Alcalic și Peroxid Activ
Zilele săptămânii Dimineața Seara
Luni Spălare cu Diemolan Alcalic Spălare cu Diemolan Alcalic și Peroxid Activ
Marți Spălare cu Diemolan Alcalic Spălare cu Diemolan Alcalic
Miercuri Spălare cu Diemolan Alcalic Spălare cu Diemolan Alcalic și Peroxid Activ
Joi Spălare cu Diemolan Alcalic Spălare cu Diemolan Alcalic
Vineri Spălare cu Diemolan Alcalic Spălare cu Diemolan Alcalic și Peroxid Activ
Sâmbătă Spălare cu Diemolan Alcalic Spălare cu Diemolan Alcalic
Duminică Spălare cu Diemolan Alcalic Spălare cu Diemolan Alcalic

Este important de mentionat ca cele doua solutii nu trebuie amestecate, iar ordinea protocolului de spalare a aparatelor de muls trebuie respectata cu strictete.

Prin urmare, un program de curatare bine stabilit, combinat cu respectarea atenta a etapelor de curatare, poate duce la o intretinere eficienta a echipamentelor de muls. Astfel, aveti certitudinea ca aparatul de muls este curat si gata de utilizare, contribuind la siguranta si calitatea produselor lactate.

Product added to wishlist
Product added to compare.